1995 : De start van Smash Dilbeek

 
Op 10 januari '95 gingen we van start met de 20 personen die hadden gereageerd op de startadvertentie in de Streekkrant en in de Westrandkrant. In de eerste weken werd een bestuur samengesteld en werd de clubnaam gekozen; het werd uiteindelijke de voor de handliggende naam :
Tafeltennisclub Smash Dilbeek

In een eerste fase speelden we, toen ook al in de turnzaal van de basisschool in Regina Caeli, zonder jeugd om eerst een goede kern te vormen en de draai te vinden met onze activiteiten.
De doelstellingen werden vastgelegd, regels werden opgesteld en pas in mei 1996 begonnen we met de eerste jeugd, na deelname aan de Dag van de Sportclub i.s.m. BLOSO.

Intussen waren we ook met de competitie gestart, aanvankelijk alleen bij de VTTL (Vlaamse Tafeltennis Liga). Vanaf het seizoen 1996-1997 kwam daar ook de KVKT bij (Koninklijk Verbond voor Katholiek Tafeltennis) en vanaf het seizoen 1998-1999 spelen we enkel nog in de KVKT-competitie.Vandaag spelen heel wat spelers ook nog competitie in andere federaties.

Van de basisdoelstelling om een 50/50 verhouding te behouden tussen het aantal recreanten- en het aantal competitiespelers blijft nu een meerderheid aan competitiespelers over. We blijven echter streven naar de 50/50 verhouding, maar dat is niet zo makkelijk. De leden gaan gauw over van recreatie naar competitie.

1997 : een v.z.w.!
Eind 1997 hebben wij om administratieve redenen (nl: subsidiereglementering voor Dilbeekse verenigingen aangesloten bij de sportraad) een v.z.w. opgericht.

2002 : ons eerste provinciaal tornooi
In 2002 richtten we voor het eerst een provinciaal tornooi in, hetgeen intussen klassieker is geworden in de Sporcrea (was voordien KVKT) bond. Het tornooi gaat door in het weekend net voor of net na 1 oktober in Schepdaal.
 
2004
Op 1/1/2004 verlieten we voorgoed Regina Caeli. Een politiek prijzenspel heeft ons voor sportievere en sportvriendelijkere oorden laten kiezen.
Het aantal leden neemt gestadig toe. De club herorganizeert de trainingen en brengt weer structuur in het bestuur. We spelen nu volledig in sporthal Caerenbergveld. 
 
2006
Wegens werken aan de kleine zaal in de sporthal van Schepdaal, neemt de club voor de zekerheid een optie op uren in Ten Gaerde in Groot-Bijgaarden, waar ook TTGB actief is in de VTTL en waar een aantal van onze spelers ook aangesloten zijn. De werken in Schepdaal zijn wel op tijd klaar en de uren worden sindsdien ook opgevuld in Ten Gaerde, zij het enkel voor competitie.
 
Qua interne organisatie draait de club zo goed als perfect. Het bestuur is op mekaar ingespeeld en de activiteiten draaien goed. De club blijft zich inzetten om trainingen te brengen op niveau.
Vanaf 2008 spelen we terug volledig in Schepdaal nadat de zaal gerenoveerd werd.
 
2010
De club staat 15 jaar en is uitgegroeid tot een sportieve groep mensen die zich blijft inzetten voor de tafeltennissport.

2013
Smash wordt 18 jaar!
Jong? Oud ? Het maakt niet uit. Actief, dat zijn we zeker.
Op 10 januari 2013 is het exact 18 jaar geleden dat Smash begon te pingpongen. En kijk! Meerderjarig en al heel wat activiteiten op de cv staan: talrijke competitieseizoenen, tornooien
van het Pajottenland met choucroute, hotdogs en taartjes, festijnen van pannenkoeken over spaghetti en kippenfilet en ballekes en tombola. Yao’s, Phu’s, Pirres. De vrouwen van de leden en de vrijwillige helpers op de festijnen. De gasten op onze festijnen. Families, vrienden, kennissen, buren, spelers van andere clubs, sympathisanten.
Regina Caeli, Sporthal Caerenbergveld, Dilbeken op wandel, bars van de jogging van Schepdaal,
open-deur-dagen, weken van de sportclub, petanquetornooien, kinderen die groot geworden zijn en ook pingpongen, van kleinsaf mee tussen ballekesgekletter. Uren training. Kampioenen. Kampioenenvieringen. Vriendenmatchen. Leuke momenten samen.

Hoe mooi! En wat vliegt de tijd!

Ik zou iedereen die bijgedragen heeft tot wat Smash Dilbeek vandaag is geworden, uit heel mijn
hart willen bedanken voor alle inzet als vrijwilliger, als lid, als speler, als sympathisant, als sponsor, als bestuurslid, als vriend. Dit wordt niet vaak gezegd en inderdaad zeker niet genoeg. Zonder al die mensen, zonder jullie, was er geen Smash Dilbeek geweest.