Recreatie tafeltennis en vrije training

Recreatief tafeltennis vormt de basis van onze vereniging. 
Recreatief betekent voor ons : vermakend, ontspannend, vriendschappelijk tafeltennissen in clubverband.

Samen, in ploegverband
Bij TTC Smash Dilbeek heeft de competitie, door zijn vorm en omgang (SPORTA), een recreatief karakter. De sportiviteit, het plezier en de vriendschappelijkheid staan boven het resultaat. Wat niet wegneemt dat we elke wedstrijd met veel overgave en met veel goesting voluit gaan voor de overwinning.

Samen en toch individueel
Naast de competite in clubverband, kan men individueel ook deelnemen aan tal van tornooien die eerder op het individuele gericht zijn. Het individuele doel is het behalen van een zo hoog mogelijk persoonlijk klassement.

Kleine groep
Vandaag telt onze club tientallen leden maar blijft het de spirit van de kleine gezellige groep nastreven. Als "bewust kleine" vereniging hechten we vooral belang aan vriendschappelijkheid en een aangename sfeer. Tegelijkertijd stellen we alle middelen ter beschikking van onze leden om er op het sportieve vlak, het best mogelijke resultaat uit te halen.

Open voor iedereen
Iedereen, zowel jong als oud, kan bij Tafeltennis club Smash Dilbeek meespelen en iedereen is welkom. 
Men mag een aantal keren (drie keer) komen proberen alvorens zich aan te sluiten.


Competitief tafeltennis

Historiek 
Als vereniging speelde Smash Dilbeek aanvankelijk mee in de Vlaamse Tafeltennisliga of de VTTL. Dat is de officiële tafeltennisbond.

Een aantal spelers, waaronder onze oprichter en voorzitter Philippe Devleeschouwer, maar ook Francis Mostrey en nog andere spelers, speelden in de periode voor de opstart van de club bij TTC Smash Ruisbroek. Toen die club in 1996, een jaar na het ontstaan van onze vereniging, het voor bekeken hield, werden de competitieploegen van Ruisbroek overgenomen via een administratieve naamsverandering met behoud van het stamnummer (B318). Zo had Smash Dilbeek meteen ook een ploeg in derde en vierde provinciale en konden de spelers die meekwamen uit Ruisbroek, ineens op hun niveau meespelen in de competitie.

De recreatiesport draaide toen volop bij het jonge Smash Dilbeek. Hoewel het merendeel van de leden aanvankelijk niet echt voor competitie was, schakelden vele leden toch over naar competitie. Op het beginnersniveau was de VTTL, en dan zeker de reeksen waarin toen gespeeld werd, te hoog gegrepen voor de meeste spelers die echt van nul waren begonnen. Om dat op te vangen schreven we ook een aantal ploegen in bij de toenmalige KVKT-bond, die dan Sporcrea werd en dan verder opging in Sporta. Deze competitie, die kleiner is, werd meteen gesmaakt door de club en als goede stap ervaren door vele leden. 

In een overgangsjaar werd nog in beide bonden gespeeld (VTTL en Sporta), maar financieel was dat vrij duur en op organisatorsich vlak was het ingewikkelder om elke week de ploegen te kunnen bemannen. Hierdoor werd er bij de VTTL gestopt en werd er vanaf dan alleen nog bij Sporta gespeeld.

Nadien ging alles zeer snel en hadden we al gauw een seizoen met wel 7 ploegen in herencompetitie en 2 ploegen in de jeugdcompetitie. Er kwamen ook trainingen op niveau. De club groeide goed en de bestuursleden die mekaar steeds beter kenden bleven op beleidsniveau steeds de visie trouw (vriendschappelijkheid boven resultaatgerichtheid).

Graag winnen, maar gezelligheid bovenal!
Vandaag is Smash Dilbeek springlevender dan ooit. Een bestuur dat de handen uit de mouwen steekt om zijn doelstellingen te verwezenlijken, mensen die de club een warm hart toedragen en er steeds zijn op de belangrijke momenten, sponsors die inzien dat wat we doen, goed is, en hun ondersteuning aanbieden. De jongere spelers hebben intussen ook hun plaats in het bestuur gevonden en zijn helemaal klaar voor het vervolg van deze vriendenclub.

Wanneer ?
De competitie wordt gespeeld op woensdag en donderdag, afwisselend thuis en afwisselend uit en ze gaan door in de sporthal van Schepdaal. De A-ploeg,die in ere speelt zal zijn thuiswedstrijden 's dinsdags in de sporthal van Groot-Bijgaarden afwerken.

Wedstrijdkalenders
De wedstrijdkalenders plaatsen we niet meer op de site omdat Sporta deze gegevens op een perfecte manier en gecentraliseerd beheert. Daarom wordt op de site een link voorzien naar de betreffende webpagina's van de bond (rechterkolom TTONLINE). Deze administratieve website werd ontworpen door Frenoy, een tafeltennissend IT'er met kennis van zaken en inzicht in het beheer van competities. Je vindt er kalenders, uitslagen, klassementen en dit in diverse formaten en zowel op ploegniveau als op individueel niveau.  

De laatste seizoenen is er een spelerswissel op gang gekomen tussen TTGB, de club uit Groot-Bijgaarden die wél nog in de officiële bond speelt en ons Smash Dilbeek. Clubleden die graag ook competitie spelen bij de VTTL doen dat nu via TTGB en omgekeerd kunnen spelers van TTGB, die ook willen deelnemen in de Sporta-competitie bij ons terecht. Een mooi voorbeeld van hoe clubs mekaar niet als concurrenten beschouwen maar eerder als partners met als resultaat een meerwaarde voor de leden van beide clubs: de groot-Dilbeekse clubs. Elk apart, maar dankzij een goede samenwerking, samen voor eenzelfde doel. Het promoten van de tafeltennissport in onze gemeente. 

Competitiespelers ? Graag!
Als actieve vereniging kijken we graag vooruit en daarom zoeken we blijvend spelers die hetzelfde zoeken als wij zelf. Sporten op het eigen niveau in de best mogelijke sfeer.

Heb je interesse ? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met U op om U verder te informeren naar de mogelijkheden binnen onze actieve Dilbeekse tafeltennisvereniging.

 


Voornaam en Naam :  *
Woonplaats :  *
E-mail-adres :  *
Telefoon :  
Geboortejaar (JJJJ) :  
Niveau :  *
Speel nu regelmatig :  *
interesse in competitie :  
interesse in recreatie :  
Vrije tekst :